Közös tervek - közös tervezés

 

Mi „Vonalvezetők”, mint közlekedéstervezéssel - úttervezéssel foglalkozó Mérnökcsapat, az elmúlt két évben egy rendkívül motivált, megbízható, magasan kvalifikált kollégákból álló szakmai közösséget alakítottunk ki. Dolgozóink kiváló munkájának köszönhető, hogy az utóbbi időszakban cégünk fennállásának legeredményesebb esztendőit zárta, s a hatékonyan tevékenykedő tervezőiroda egyre komplexebb, nagyobb volumenű mérnöki feladatokat is képes teljesíteni. A vállalkozásunkban tevékenykedő kollégák - akik készségesen meséltek az irodában végzett tevékenységükről - egybehangzó véleménye, hogy az elért sikerekhez elengedhetetlen az azonos szakmai érdeklődési kör, a kölcsönös segítőkészség, a jó munkahelyi légkör, valamint a munkán kívül szervezett közösségi programok is. Szeretnénk most erről őket néhány mondatban közvetlenül is megszólaltatni.

 

Konfár Julianna, irodai asszisztens:

„Közel egy éve kerültem a céghez, s az én tevékenységem nem a konkrét tervezésben nyilvánul meg, hanem inkább az összes munkát közrefogja. Aktívan részt veszek szinte minden feladatkörben, az ajánlatadástól kezdve, a szerződéskötésen át, a számlázási folyamatokig, de ezeken kívül az iroda beszerzési feladataiért ugyancsak én felelek. Így tulajdonképpen minden munkafolyamattal találkozom.

Az iroda életében történt egy átszervezés, s mostanra kialakult egy jó kis csapat, tisztázásra kerültek a feladatkörök, és így még hatékonyabban működünk. Minden tervezési tevékenységnek megvan a felelőse, aki kézben tartja a folyamatokat, elvégzi a konkrét rajzolási-tervezési feladatot.

A többiek mindig nagyra értékelik, ha a kiegészítő feladatoknál segítek a munkájukban. Jó megtapasztalnom, hogy nemcsak az ügyvezető becsüli meg a munkámat, hanem az egész csapat részéről érzem az elismerést. A cég legnagyobb erőssége, hogy itt mindenki szereti a hivatását és szívvel-lélekkel végzi a rábízott feladatot.”

Csapó Kitti, műszaki ügyintéző:

„Lassan két éve dolgozom az irodánál, s főleg az engedélyeztetésekkel foglalkozom, amely folyamat sokszor még több időt vesz igénybe, mint például megtervezni egy adott utat. Örömömre szolgál, hogy már többször segíthettem a tervezésnél is, ahol a tanulmánytervek el készítésében vehettem részt. Jelenleg egy vázlattervet készítek elő, illetve az aktuális engedélyeztetések ügyintézését látom el. Jó érzéssel tölt el, hogy tagja lehetek ennek az összeszokott csapatnak, ahol jóban vagyunk egymással és családias légkörben végezhetjük a munkánkat.

Az iskolában mindig maximalista voltam és ezt az erősségemet itt is igyekszem a cél érdekében hasznosítani. Büszkeséggel tölt el, hogy a vezetők meglátták bennem, hogy képes lennék elvégezni jelenlegi mérnöki végzettségemet kiegészítve, egy további szakirányú főiskolai képzést. Így lehetőséget kaptam arra, hogy a munka mellett tovább folytassam a tanulmányaimat. Amennyiben minden az elképzeléseim szerint alakul, akkor a jövőben én is építőmérnökként fogok itt dolgozni, és még jobban belekapcsolódhatok majd a tervezésbe.”

Nagy Krisztina, segédtervező:

„Két éve tevékenykedem a VONALVEZETŐ Kft.-nél, s főként útépítési, kiviteli, engedélyezési és tanulmányterveket készítek. Az irodavezető, Erős Tamás kollégám irányítása mellett végezzük a tervezői munkát, valamint a tervezéshez szükséges közműadatokat, nyilatkozatokat, hozzájárulásokat, és egyéb engedélyeket is mi szerzünk be. Maga a tervezés a kedvenc munkaterületem, a rajzolás-szerkesztés része tetszik leginkább, de a többi részterületen is igyekszem a lehető legjobb tudásom szerint végezni a feladatom.

Több munkámra is örömmel tekintek vissza, de talán a Kiskunfélegyházán, a víztoronyhoz vezető út megtervezése jelenti a legnagyobb büszkeséget számomra. Új kihívást jelent, hogy az állandó úttervezések mellett, az idén nagy volumenű tereprendezési tervek is készülnek a kezeim alatt, melyek közül már van amelyiket sikeresen át is adtunk a beruházás további előkészítéséhez.

Szerencsére jó kis csapat jött össze a cégnél, hatékonyan tudunk együtt dolgozni, és megosztjuk a jó ötleteket egymással. Az pedig csak tovább erősíti a csapatszellemet, hogy vannak közösen szervezett programjaink is, ahol együtt tudunk kikapcsolódni.”

Dunai Beáta, segédtervező:

„Másfél éve erősítem a VONALVEZETŐ Kft. csapatát, s a munkám során engedélyeztetési és kivitelezési terveket készítek. A helyszíni bejárások során, illetve az úttervek készítésénél rengeteg tapasztalatot szereztem, amit mindig igyekszem kamatoztatni a következő megbízatás során. A tavalyi esztendőben több nagy projektben is aktívan részt vehettem, örülök, hogy a Kecskeméten és Kiskunhalason kialakított körforgalmi csomópont tervezéseknél is számítottak a munkámra.

Szép emlékként tekintek vissza a városunkban megépült SPAR áruház közlekedési létesítményeire. Jó látni, hogy megvalósult, amit korábban papírra vetettem, egyébként pedig mindig plusz motivációt jelent, amikor hazai terepen kell bizonyítanunk. A szoros határidők miatt elég nagy a leterheltség, de mindenki igyekszik a legjobb formáját hozni és 100 százalékos teljesítményt nyújtani. Örülök, hogy egy fiatalos, terhelhető, színvonalas munkavégzést ellátó, sokoldalú csapatban tevékenykedhetek, ahol mindig segítjük egymás munkáját is."

Kapás Vivien, építőmérnök:

„Idén nyáron kerültem építőmérnök végzettségű tervezőként a céghez és elsősorban útépítési tervekkel foglalkozom. A napokban kaptam az első komolyabb munkámat, ami egy útburkolat felújítással kapcsolatos. Eddig maximálisan megvagyok elégedve az itt tapasztaltakkal, könnyen sikerült beilleszkednem a fiatal és lendületes társaságba, mert mindenki kedves és segítőkész, jó a csapatszellem. Hosszabb távlatokban előretekintve szeretném a tervező jogosultságomat megkapni, s ennek érdekében szeptembertől egy mesterképzésre is járok, majd az a célom, hogy néhány év munkatapasztalat után én is igazi tervező lehessek.”

VONALVEZETŐ Kft.

6000 Kecskemét, Katona József tér 6. II./8A

Tel:+36 76 486-610

Mobil:+36 30 425 7828

Fax: +36 76 506 199

E-mail: vonalvezeto@vonalvezeto.hu